Opvarm ovnen til 80 grader almindelig over- og undervarme.
Hæld piskefløden ned i et ildfast fad, så piskefløden går ca. 3-4 cm. op af siderne.
Dæk fadet til med staniol og sæt det i ovnen.
Nu skal fløden stille og roligt bage i ovnen i 8-10 timer.
Tag fadet ud af ovnen og fjern staniolen, så det kan dampe af.
Sæt herefter fadet på køl i minimum 4 timer - gerne længere, så fløden kan køle helt af.
Fjern den faste del af fløden i fadet med en spiseske, og vend det ned i en skål.
Rør den faste del af fløden sammen til en ensartet creme med en ske.
Tilsæt evt. lidt af den flydende "overskudsfløde" fra fadet, hvis konsistensen på din clotted cream er for fast.
Bemærkninger
Den overskydende fløde fra fadet smager rigtig godt i kaffe eller i en café latte, så gem den på køl i 3-4 dage, og forkæl dig selv med en kop luksus-kaffe toppet med en sjat fløde.Du kan også anvende overskudsfløden i bagværk eller i en sovs, så det vil være synd at smide ud.Clotted cream kan holde sig frisk på køl i 3-4 dage, men er også fryseegnet i op til 2-3 måneder.
Næringsindhold
Næringsindhold
Clotted cream
Mængde pr. portion
Calories
142
% Daglig værdi*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
47
mg
16
%
Sodium
11
mg
0
%
Potassium
40
mg
1
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
613
IU
12
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
28
mg
3
%
Iron
0.04
mg
0
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.