2dlfiskebouillon - hønse- eller grøntsagsbouillon kan også anvendes
1dlhvidvin
225gsmør
1æg
2æggeblommer
2spskpiskefløde - creme fraiche kan også anvendes
1spskcitronsaft - måske lidt mere, hvidvinseddike kan også bruges
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Lad smørret smelte i en gryde sammen med bouillonen. Når smørret er smeltet og smørblandingen har en temperatur på 70 grader, tager du gryden af blusset. Du kan også brune smørret i en gryde, inden du tilsætter bouillonen. Det brunede smør giver en mere fyldig og robust sovs.
Blend æg, æggeblommer, citronsaft og piskefløde sammen i et blenderglas eller litermål.
Hæld den varme smørblanding stille og roligt ned til de sammenpiskede æg imens du hele tiden blender på højeste hastighed.
Smag din sauce blanquette til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere syre i form af citronsaft eller hvidvinseddike.
Sovsen er nu klar til at blive serveret. Du kan også hælde sovsen tilbage i gryden og varme den op under omrøring. Sovsen må IKKE koge, da den så vil skille. Sovsen får en tykkere konsistens ved opvarmning, så du kan selv bestemme konsistensen på sovsen - jo højere varme, desto tykkere sovs, men den må IKKE koge!
Bemærkninger
Du kan med fordel tilberede sovsen i forvejen og opbevare den på køl, så den blot skal genopvarmes under omrøring.Og husk at sovsen IKKE må komme op at koge.Du kan også tilsætte lidt finthakkede krydderurter som fx estragon eller løvstikke til sovsen. Ønsker du en mere intens og fyldig sovs, kan du brune smørret i en gryde - evt. sammen med nogle salvie blade, inden du tilsætter bouillonen.
Næringsindhold
Næringsindhold
Sauce blanquette
Mængde pr. portion
Calories
487
% Daglig værdi*
Fat
52
g
80
%
Saturated Fat
32
g
200
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
268
mg
89
%
Sodium
1.126
mg
0
%
Potassium
102
mg
3
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.01
g
0
%
Sugar
0.5
g
1
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
1.707
IU
0
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
53
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.