1håndfuldmynte - kan undlades, men giver et frisk pift til det syrlige og søde i kagen
20gsmør
200gsukker
Crumble
220ghvedemel
100gsukker
100gmarcipan - revet, kan godt erstattes med havregryn
50gsmør - koldt
1dlfløde - mælk kan også bruges
1tskbagepulver
0,5tsksalt
1tskvaniljesukker - eller kornene fra en halv vaniljestang
2spskrørsukker - til drys ovenpå dejen
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180° grader varmluft eller 200° grader almindelig ovnvarme.
Rabarber
Skyl rabarber under koldt vand, og fjern den grønne stilk og så lidt af bunden som muligt.
Skær rabarberstænglerne i fine tynde skiver på ca. 1 cm. tykkelse.
Vend rabarberstykkerne i en skål sammen med sukker og finthakket mynte.
Smør et ildfast fad eller tærteform, og fordel rabarberstykkerne heri.
Fordel smørret i små tern ovenpå rabarberne.
Bag rabarberne i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til de er bløde og begynder at småboble (imens laver du smuldredejen).
Rør lidt rundt i de færdigbagte rabarberstykker med en spatel, og lad dem ligge i fadet eller tærteformen.
Crumble
Vend hvedemel, sukker, salt og bagepulver ned i en røreskål.
Smuldre det kolde smør i melblandingen indtil dejblandingen ligner lange riskorn.
Tilsæt revet marcipan og fløde, og rør det godt ind i dejen så den er rimelig ensartet. Undgå at arbejde med dejen mere end højest nødvendigt, da den ellers bliver for varm og blød.
Form 12-15 lige store portioner dej til en kugle, og tryk dem flade med håndfladerne, så de ligner en tyk skive spegepølse (diameter ca. 6-7 cm.).
Arranger dejen ovenpå de bagte rabarberstykker (må gerne ligge lidt ind over hinanden), og drys lidt rørsukker ud over den dejen.
Sæt fadet i ovnen, og bag din rabarbercrumble i ca. 20-25 minutter eller til den er fin gylden.
Bemærkninger
Server den færdigbagte rabarbercrumble lun eller kold med lidt god vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum. Velbekomme.
Næringsindhold
Næringsindhold
Rabarbercrumble
Mængde pr. portion
Calories
438
% Daglig værdi*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.3
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
33
mg
11
%
Sodium
350
mg
15
%
Potassium
279
mg
8
%
Carbohydrates
72
g
24
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
47
g
52
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
495
IU
10
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
83
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.