Kyllingen skylles og duppes tør. Husk at tjekke, at der ikke ligger en plasticpose med indmad i kyllingen.
Læg kyllingen i et ildfast fad, og smør den godt med olivenolie. Kom hele vejen rundt.
Citronen deles i mindre både og kommes ind i kyllingen sammen med nogle kviste frisk timian.
Udenpå krydres kyllingen med groft salt (eller flagesalt) og masser af timian. Du kan både bruge tørret timian eller blade fra frisk timian. Men indeni kyllingen er det selvfølgelig friske kviste.
Sæt fadet med den hele kylling ind i ovnen, og giv den nu først 15 minutter ved 230 grader varmluft.
Derefter skrues ned til 180 grader varmluft, og kyllingen steges i ovnen i yderligere 45 minutter. Har du en mindre kylling, er stegetiden selvfølgelig lidt kortere.
Tag kyllingen ud og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden den parteres.
Næringsindhold
Næringsindhold
Opskrift: Hel kylling i ovn med masser af smag
Mængde pr. portion
Calories
552
% Daglig værdi*
Fat
39
g
60
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
8
g
Monounsaturated Fat
17
g
Cholesterol
179
mg
60
%
Sodium
749
mg
33
%
Potassium
498
mg
14
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
45
g
90
%
Vitamin A
422
IU
8
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
41
mg
4
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.