Skræl eller skrub kartoflerne under koldt vand med en grydesvamp, og skær et lille stykke af bunden, så kartoflerne kan stå stabilt på skærebrættet og på grillpladen i airfryeren.
Skær hver kartoffel i tynde skiver på tværs uden at skære helt igennem kartoflen. Du kan med fordel lægge et par grillspyd i træ på hver side af kartoflen, som bidrager til at du ikke kommer til at skære helt igennem kartoflen.
Pensl de skivede kartofler med lidt olivenolie eller smeltet smør, og fordel dem i et lag på grillpladen i airfryeren.
Krydr med paprika, hvidløgspulver, groft salt og friskkværnet peber. Du kan også pensle kartoflerne med lidt presset hvidløg rørt sammen med et par spiseskefulde olivenolie, eller fordele lidt fintrevet parmesan imellem skiverne på kartoflerne.
Steg kartoflerne i 20 minutter ved 180 grader, og pensl dem med lidt ekstra olivenolie.
Steg dem i yderligere 10-15 minutter, eller til de er møre og har fået en flot gylden stegeskorpe. Stegetiden vil variere afhængig af den pågældende airfryer.
Drys kartoflerne med lidt finthakket persille, og server dem varme som lækkert tilbehør.
Næringsindhold
Næringsindhold
Hasselback kartofler i airfryer
Mængde pr. portion
Calories
289
% Daglig værdi*
Fat
11
g
17
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
8
g
Sodium
597
mg
26
%
Potassium
1073
mg
31
%
Carbohydrates
44
g
15
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
251
IU
5
%
Vitamin C
49
mg
59
%
Calcium
32
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.