1,5dlsødmælk - tykmælk eller yoghurt naturel kan også anvendes
2spskcitronsaft - friskpresset
1spskcitronskal - revet, fra økologisk citron
1tskvaniljesukker
1tskbagepulver
0,5tsksalt
Citronsirup
3spskflormelis - med top
0,6dlcitronsaft - friskpresset, saften fra en hel citron, 60 gram
Glasur
120gflormelis
1spsksødmælk - æggehvide kan også anvendes
1spskcitronsaft - friskpresset
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, citronskal og salt sammen i en røreskål.
Pisk det bløde smør og sukker luftig og cremet i en anden røreskål i ca. 4-5 minutter med en håndmixer. Jo længere du pisker smør og sukker, jo mere luftig bliver dejen.
Tilsæt æggene et af gangen, mens du pisker ved middelhøj hastighed.
Tilsæt den friskpressede citronsaft, og rør det godt rundt i dejen.
Vend halvdelen af melblandingen ned i dejen under omrøring.
Tilsæt mælken og den sidste halvdel af melblandingen, og pisk dejen jævn og ensartet i konsistensen.
Vend dejen ned i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter, eller til kagen er gyldenbrun og færdigbagt. Du kan stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten af kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt. Bagetiden vil variere alt efter ovntype og bageform.
Lad kagen køle af i bageformen i ca. 15 minutter, og vend herefter kagen ud på en bagerist.
Pensle citronsiruppen ovenpå den let afkølede kage.
Fordel glasuren ovenpå den afkølede kage i et jævnt lag.
Skær kagen ud i trekantede stykker.
Bemærkninger
Jeg anbefaler at bruge friskpresset citronsaft, men du kan også anvende citronsaft på flaske.Jo længere du pisker smør og sukker, jo mere luftig bliver dejen.Kagen er fryseegnet med en holdbarhed på minimum 3 måneder, og kan holde sig frisk og saftig på køl i 3-4 dage.
Næringsindhold
Næringsindhold
Citronkage
Mængde pr. portion
Calories
320
% Daglig værdi*
Fat
11
g
17
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
65
mg
22
%
Sodium
324
mg
14
%
Potassium
75
mg
2
%
Carbohydrates
52
g
17
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
36
g
40
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
382
IU
8
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
34
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.