Start med at udstene blommerne ved at skære dem midt over og fjerne stenene.
Hæld blommerne ned i en gryde og tilsæt rørsukker, kornene fra en vaniljestang (hele stangen kan også tilberedes med) og den hele kanelstang.
Tilsæt en halv deciliter vand - så lidt som muligt og bring gryden i kog ved jævn varme.
Lad gryden med blommerne småkoge under låg i ca. 15 minutter eller til blommerne er tilpas udkogte.
Tag vanilje- og kanelstangen op og smag blommegrøden til evt. med noget mere sukker.
Alt efter smag og behag kan man blende blommegrøden let med en stavblender, hvis man ønsker en mere ensartet konsistens.
Rør kartoffelmelet ud i koldt vand i en kop og tag gryden af varmen.
Tilsæt jævningen lidt ad gangen og rør godt rundt, til du har en passende konsistens.
Alt efter hvor tyk du vil have grøden, skal du måske bruge mere eller mindre jævning.
Hæld nu den færdige blommegrød op i en skål og drys lidt flormelis hen over grøden, da det forhindrer grøden i at danne skind.
Bemærkninger
Blommegrød har mange anvendelsesmuligheder. Du kan spise blommegrød som det den nu er - sommer frugtgrød, toppet med lidt fløde eller græsk yoghurt.Blommegrød kan også anvendes til blommekage. Et alternativ til den traditionelle æblekage, hvor du blot erstatter æblegrøden med blommegrøden.
Næringsindhold
Næringsindhold
Blommegrød
Mængde pr. portion
Calories
386
% Daglig værdi*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.3
g
Sodium
6
mg
0
%
Potassium
478
mg
14
%
Carbohydrates
98
g
33
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
87
g
97
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
865
IU
17
%
Vitamin C
24
mg
29
%
Calcium
30
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.