Zeni Ripasso Superiore 2017

“Lækker veldrejet Ripasso i det søde hjørne”
95 point | ★★★★★★ (6 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Valpolicella
Pris: 128,00 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Frugt med frugt på. Blød og saftig lækkerbisken af en klassisk Ripasso Superiore fra italienske Zeni. Ripasso er ikke bare Ripasso, hvilket bliver cementeret med syvtommersøm. En Ripasso i denne kvalitet og udførelse kan uden problemer slå Amaronen i supermarkedet til hundredekroner. Der venter dig en fyldig og fløjlsblød vinoplevelse med masser af modne frugter, som smager som en fornuftig Amarone dog med mindre fedme, kompleksitet og power. I glasset er Zeni Ripasso Superiore 2017 smuk mørk rubinrød med en flot letcremet viskositet. Næsen er indbydende og åbner op med herlige aromaer af mørke bærfrugter som kirsebær, solbær, blommer, tørrede frugter, frisk tobak og diskrete fadnoter af vanilje og chokolade. Smagen følger op med modne frugter med en let sødme og god dybde, som omfavner og kærtegner tungen som silkeblød candyfloss, der understøttes af en blid saftig syre med søde afrundede tanniner ud i en krydret mellemlang finale. Det smager sgu bare godt. Som meditationsvin. Som ledsager til slagterens bedste udskæring. Det er Ripasso på højeste niveau, og til en ganske attraktiv pris. En mini-Amarone med større overarm end mange middelmådige Amarone-vine. Jeg er fan.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner