Venturini Massimino 2015

“Veneto-lækkerbisken med Amarone-gener”
94 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Valpolicella
Pris: 149,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

Hvordan skal man lige beskrive en vin som Venturini Massimino 2015, som rent stilmæssigt hverken er en Amarone, Ripasso eller Valpolicella Rosso, men snarere en meget vellykket genmanipulation med skelen til klassisk Amarone. Venturini Massimino 2015 har mange lighedshedstræk med en flot Amarone, men er mere afdæmpet og knap så intens i udtrykket, hvilket denne vinoplevelse absolut ikke bliver ringere af, tværtimod. Massimino er en Veneto-lækkerbisken med Amarone-gener, men i en mere behagesyg frugtdreven pleaser-stil, der vil gå rent ind hos mange danske vinelskere takket være dens behagelige velafstemte sødme, varme og blødhed. Amarone-gener eller ej – munden bliver fyldt godt ud af den forholdsvis intense aromapalette af søde Amarena-kirsebær, brombær, blåbær, chokolade og diskrete fadnoter, som giver en super frugtig og velbalanceret vinoplevelse, og som angriber ganen med små bløde hooks af ren og skær velsmag, styret af moden syre og bløde tanniner. Eftersmagen er forholdsvis lang og givende med en tilpas krydret sødme, som lokker til endnu et nip. Massimino er virkelig en vellykket rødvin fra Venturini med et ekstra gear, som er lige velegnet til både mad og meditationsvin når det er koldt og mørkt udenfor. Det er sgu lige før det er bedre end Amarone …

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner