Stobi Winery Veritas Private Reserve 2015

“Magtdemonstration i Vranec-druens formåen”
96 point | ★★★★★★ (6 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Nordmakedonien, Tikves
Pris: 149,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Vranec er for langt de fleste vinelskere ukendt farvand. Det kunne godt lyde som en kroatisk ferieby, men er intet mindre end Nordmakedoniens stolthed indenfor druesorter. Hvad er det så jeg har i glasset? Hvis du forestiller dig en syditaliensk frugtbombe af en Primitivo, en californisk krydret Zinfandel og en blød drikkemoden Bordeaux på Merlot, har jeg vist tegnet et fornuftigt billede af denne nærmest blæksorte intense sag i glasset. Veritas Private Reserve 2015 rummer det hele. Og mere til. Der er righoldige mængder af mørke bærfrugter som kirsebær, brombær, blommekompot og solbær i både næse og mund samt indbydende fadnoter af ristede kaffebønner og chokolade, som understøttes af frisk fuldmoden syre og silkebløde lakridskrydrede tanniner ud i en mundvandsdrivende frugtdrevet finale. Veritas er en blockbuster af en rødvin, og så mesterligt skruet sammen, at den ikke lige foreløbig går i glemslen. Sikke et lækkert ekstrovert glas med en uforglemmelig personlighed. Wow.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner