Stobi Pinot Noir 2017

“Fremragende vinkøb”
91 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Makedonien, Tikves
Pris: 62,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Det er ikke hverdagskost at opleve vine fra Makedonien, men kvaliteten er støt stigende, og takket være massive investeringer fra private investorer, er Makedonien godt på vej til at tage kampen op med de etablerede vinnationer. Det siges, at Pinot Noir som druesort ikke smager af noget, og derfor må afspejle terroir og klima og ikke mindst vinbondens arbejde i vinifikationsprocessen. Der er noget om snakken, for en oversøisk Pinot Noir fra Californien og en Bourgogne tåler ingen sammenligning, men leverer hver især unikke vinoplevelser med afspejling af terroir og mikroklima. Det samme er tilfældet med Stobi Pinot Noir 2017, som jeg sidder med i glasset. Pinot Noir fra Nordmakedonien til godt 60 kroner, som har været i hænderne på en vinmager med uddannelse i Bourgogne. Jeg vil ikke sammenligne Stobi Pinot Noir 2017 med andre Pinot Noir-producerende lande, men nøgtern forholde mig til vinoplevelsen, som denne Pinot Noir-vin kan levere. I glasset er Stobi Pinot Noir flot rubinrød med en laserende viskositet. Duften er indbydende og rigtig Pinot Noir’sk med frugtdrevne aromaer af jordbær, kirsebær, ribs, fugtig skovbund og noter af vanilje. Smagen er saftig, slikket og dejlig intens med fint syrebid under de krydrede røde bærfrugter og tanninerne er fløjlsbløde og elegante. Harmonisk og let i udtrykket som kulminerer i en letkrydret finale. Stobi Pinot Noir 2017 er ikke en oversøisk bulderbasse af en Pinot Noir-vin, men godt makedonsk håndværk som repræsenterer Pinot Noir druen på vellykket vis. De kan godt lave Pinot Noir i Makedonien, og til en pris på godt 60 kroner, er Stobi Pinot Noir en let og slikket hverdagsvin i et rigtig attraktivt prisleje.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner