Prosper Maufoux Macon-Villages 2018

“Burgundisk kvalitet med crowd-pleaser potentiale”
94 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Hvidvin
Land: Frankrig, Bourgogne
Pris: 149,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Vi befinder os i den sydligste del af Bourgogne i kommunen Macon-Villages, som er et lidt atypisk og ikke helt så anerkendt område som nabokommunen Pouilly-Fuissé. Stilmæssigt stikker denne hvide bourgogne også i en lidt anden retning end hvad man normalt forbinder med en hvid bourgogne, men det gør den kun endnu mere interessant og tiltalende, og vil ret sandsynligt appellere til mange danske ganer. I glasset venter der dig en meget harmonisk og tiltalende hvidvin med en lokkende næse af æble, pære, honningmelon og citrusfrugter, som gør at man bare har lyst til at dykke ned i det lyse gyldne dyb af fransk velvære. Smagen lever til fulde op til den intense duft spækket af frugt og læskende friskhed, og leverer en let og elegant hvidvinsoplevelse med en forbavsende god dybde. I munden er den frisk med et velafstemt syregreb og en nærmest smøragtig tekstur og fylde, som tilfører vinen volumen uden at være fed og kvabset. God længde med et lille kærligt syrenip på bagsmækken. Jeg kan kun være begejstret og glad i låget, for her er jeg dus med en hvid bourgogne, til trods for at mit franske er helt ad helvede til. Magnifique.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner