Pavlova med bær og flødeskum

af Baregomad.dk
Pavlova kage
5 kommentarer
1

Pavlova kage er en overdådig desserttype, som er let at lave og imponere sine gæster med.
At den samtidig er såre simpel at tilberede, bliver bare mellem os to. Aftale?

Pavlova kage kan komponeres i det uendelige.
Fyldet på kagen kan du orkestrere alt efter årstidens udvalg af bærfrugter.
Selve bunden kan du lave med eller uden kakao.
Denne variant af pavlola kage har jeg lavet med kakao, så bunden bliver til en chokolade bund.
Pavlova kage er i bund og grund en marengsbund toppet med flødeskum og friske bær.

Pavlova opkaldt efter russisk skøjteprinsesse

Den uimodståelige dessert pavlova, er opkaldt efter den russiske ballerina, Anna Pavlova. Pavlova desserten blev til under hendes besøg i Australien og New Zealand i 1920’erne, hvor man frembragte denne skønne og nemme dessert til ære for hendes besøg.

Som nævnt tidligere er denne pavlola kage med en chokolade marengsbund.
Den kan også laves i en lys udgave med revet marcipan.
Chokolade pavlova er en sød og frisk dessert, som kan kombineres med andre typer bær.

Pavlova kage

Pavlova med bær og flødeskum

Pavlova kage er en overdådig desserttype, som er let at lave og imponere sine gæster med. At den samtidig er såre simpel… Desserter Pavlova med bær og flødeskum European Print opskrift
Antal personer: 8 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.7/5
( 6 bedømmelser )

Ingredienser

Marengsbund

  • 300 gr. sukker
  • 3 spsk. sigtet kakaopulver
  • 2 tsk. hvidvinseddike eller balsamico
  • 75 gr. mørk chokolade 70% (Køb en plade på 100 gr. og brug det resterende til topping)
  • 6 æggehvider

Fyld/topping

  • ½ ltr. piskefløde 38%
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 500 gr. jordbær
  • 125 gr. hindbær
  • 125 gr. blåbær
  • 3 spsk. revet mørk chokolade 70%

Sådan gør du

Varm ovnen op til 180 grader alm. ovn.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel på ca. 25 cm. i diameter - jeg plejer at bruge en tallerken. Læg siden hvor du har tegnet cirklen nedad på bagepladen.

De 6 æggehvider piskes stive i en skål, hvorefter du langsomt tilsætter sukker. Fortsæt med at piske til marengsen er stiv.

Vend forsigtigt sigtet kakaopulver i marengsen.

Tilsæt hvidvinseddike eller balsamico i blandingen sammen med det hakkede mørke chokolade og vend det forsigtigt, til det hele er jævnt fordelt.

Fordel forsigtigt marengsen på bagepladen indenfor den optegnede cirkel med en grydeske i silicone. Sørg for at marengsen ligger jævnt fordelt indenfor cirklen og har samme højde.

Stil marengsen i den forvarmede ovn og skru temperaturen ned til 150 grader.

Bag marengsen i ca. 1 time til den er sprød i kanterne og på toppen, men stadigvæk blød indeni. Marengsbunden flader lidt mere ud i ovnen, men det er helt naturligt.

Køl marengsen helt af. Selve marengsen kan sagtens bages dagen i forvejen.

Piskefløden og vanillesukker piskes stiv i en skål og fordeles på den afkølede marengs.

Skær jordbærene i skiver og fordel dem pænt på toppen af pavlola desserten. Pynt med blåbær og hakket chokolade.

Yderligere kommentarer

Du kan nemt variere din pavlova dessert og lave en anden variant med marcipan istedet for chokolade. Du skal bruge de samme ingredienser til bunden, men kakao og chokolade udskiftes med 200 gr. marcipan. Du kan enten vælge at lave en stor marengsbund eller to mindre marengsbunde. Vælger du at lave to mindre marengsbunde, skal de have samme diameter, men blot bages i 30-35 min. De bliver blot det lavere. Med to marengsbunde kan du lave en anden udgave af pavlova desserten, hvor du imellem de to marengsbunde kan smøre lidt flødeskum eller anden topping på.

Pavlova kage

5 kommentarer
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

5 kommentarer

Mette Them 27. juni 2016 - 10:43

Denne kage er fantastisk👍 Og smager som en drøm😜

Reply
Thomas Udbye 27. juni 2016 - 10:44

Det er jeg rigtig glad for at høre Mette, tak.

Reply
Emil 8. august 2016 - 16:55

Denne kager er super god den smager rigtig godt og rigtig lækker med bær på

Reply
Jesper Maack 3. november 2018 - 13:40

Kan man undvære chokoladestykkerne?

Reply
Thomas Udbye 3. november 2018 - 15:30

Hej Jesper – det kan du sagtens – også kakao. God fornøjelse.

Hilsen
Thomas

Reply

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.