LGI Wines Chardonnay Couveys 2018

Fremragende vinkøb”
94 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Hvidvin
Land: Frankrig, Pays d’Oc
Pris: 79,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Glem alt om Chablis og hvid Bourgogne. Vi skal helt ned til Languedoc-Roussillon i Sydfrankrig, hvor LGI Wines har kreeret denne charmante Chardonnay, som virkelig byder på en positiv vinoplevelse. Denne Chardonnay har lyttet til de tre solråd: skygge, solhat og solcreme, hvilket resulterer i en frisk og læskende hvidvin uden solstik. Denne Chardonnay er spækket med solmodne frugter, og man fornemmer tydeligt dens smukke tan, som den stille og roligt har opbygget under de sydlige himmelstrøg. I glasset er Couveys 2018 flot lys strågul med et sart changerende grønligt skær. Vinifikationen sker i både ståltanke og i egetræsfade, hvilket resulterer i en bragende flot næse, der kombinerer grønne æbler, citrus, sød honningmelon, lime og letkrydrede noter af vanilje, ristet eg og smør i et bragende flot udtryk. Smagen er fyldig og dejlig fedmefuld med en frisk underliggende frugtsyre, som gør hele smagsoplevelsen harmonisk og afrundet med solmodne frugter og sødmefulde krydderier, som blidt omfavner ganen som lindrende aftersun lotion. Det hele kulminerer i en dejlig frisk og frugtig finale med diskrete krydrede fadnoter, som smukt går hånd i hånd med den smøragtige tekstur mod solnedgangens skær. Denne Chardonnay gør det rigtig godt til prisen, og vil være en udsøgt fornøjelse som både læskende hyggevin eller til lyst kød, fisk og skaldyr. Hvor dejligt befriende, at man i Languedoc er i stand til at fremstille hvidvine til under 80 kroner, som på en god dag sagtens kan tage kampen op med en Chardonnay i det sydlige Bourgogne.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner