Lacrimus Rioja Apasionado 2018

“Spansk publikumspleaser med Amarone-gener”
94 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Spanien, Rioja
Pris: 69,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Rioja fremstillet efter den italienske appassimento-metode, som i folkemunde benævnes for Amarone-metoden. Jo, der står godt nok Rioja og Spanien på etiketten, men det smager hverken som traditionel eller moderne Rioja. Hvad er nu det for noget? Apasionado 2018 er det jeg kalder for en puplikumspleaser af format med potentiale til at gå i hjertekulen hos rigtig mange vinelskere, der ellers favoriserer de syditalienske intense frugtbomber med en vis sødme og smagen af vanilje. Apasionado 2018 fremstår utrolig flot mørkerød i glasset, og byder indenfor med en aromatisk næse af solmodne kirsebær, blommer, brombærmarmelade, chokolade, vanilje og sød lakrids i et forholdsvis frisk udtryk. Smagen er virkelig imødekommende og fløjlsblød, og overgår næsen i intensitet og frugtpower, hvor den krydrede Tempranillo-frugt ruller over tungen i mellemvægt-klassen, inden den modne syre og lakridssøde tanniner sørger for en lang vellykket afslutning. Det er sgu et særdeles godt glas vin til prisen, og en spansk universalnøgle der kan klare lidt af det hele fra sofahygge til en stor fed culottesteg på grillen. Amarone-metoden er ikke kun forbeholdt italienerne.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner