Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
Billig aftensmadFjerkræHovedretterInspirationInstagramKrydretNem aftensmadWeekendmad

Kylling i fad med karry og ananas

af Thomas fra Barego'mad 11. november 2019
11. november 2019
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Kylling i fad med karry og ananas
4 kommentarer
5
FacebookPinterestEmail

Kylling, karry og ananas komplimenterer hinanden rigtig godt i et måltid, og er et stensikkert hit for både store og små. Det er ikke en stærk ret, men dejlig aromatisk og velsmagende, og som samtidig rent visuelt giver smæk for skillingen med den flotte varme farve af karry.

Denne opskrift på kylling i fad med karry er:

  • Utrolig nem og enkel at tilberede
  • Forholdsvis billig i indkøb
  • Kan med fordel tilberedes dagen i forvejen
  • God at lave når du har forskellige “grøntsags-rester” liggende i køleskabet
  • Et hit for både store og små og lige velegnet som hverdags- eller gæstemad

LÆS OGSÅ: Kylling i cremet peanutsauce med forårsløg

Blandt favoritterne i hjemmet

Denne opskrift på kylling i fad med karry og ananas er blevet tilføjet til listen over familiefavoritterne, og vi har allerede fået den to gange indenfor et par uger. Der sker noget magisk, når man kombinerer kylling, karry, ananas og kokosmælk sammen. Nogle rynker på næsen, når de hører at der skal ananasskiver i retten – det er så “mormor-agtigt”, og noget der hører 80’erne til sammen med den klassiske rejecocktail. Og tro mig – det smager altså rigtig godt i denne ret, men du kan sagtens undlade ananasskiverne, og så nøjes med saften, som virkelig tilfører sovsen noget godt uden den bliver for sød.

LÆS OGSÅ: Veganske kødboller i indisk karrysovs

Kylling i fad med karry og ananas

Hawaiikylling eller kylling i fad med karry?

Kært barn har mange navne, og denne opskrift på kylling i fad med karry og ananas benævnes både hawaiikylling; kylling i fad med karry og ananas; kylling i karry i ovn; cremet kylling i karry og så videre og så videre … I bund og grund er udgangspunktet det samme – kylling i en eller anden form for karrysovs, forskellige grøntsager og så en tur i ovnen. Voila – kylling i fad med karry og ananas. Et velsmagende måltid som både egner sig til hverdag og som gæstemiddag, hvor du så kan servere lidt ekstra godt tilbehør til retten ligesom man gør ved den klassiske ristaffel.

LÆS OGSÅ: Ristaffel med kylling i karry

En god basisopskrift med mange muligheder

Opskriften på kylling i fad med karry er en god basisopskrift, som du kan variere i det uendelige hvad angår grøntsager og kødtype. Du kan fx erstatte kyllingen med en god svinekotelet eller kalkunschnitzler, som du selv kan skære ud af et kalkunbryst. Tilberedningstiden er nogenlunde den samme – brune kødet ved høj varme i nogle minutter, og så ind i ovnen i ca. 30 minutter.

Tilbehør til kylling i fad med karry:

  • Peanuts eller cashewnødder
  • Kokosmel
  • Banan i skiver
  • Tørrrede abrikoser
  • Mango chutney
  • Dampet broccoli
  • Basmati- eller jasminris
  • Lækkert madbrød

LÆS OGSÅ: Thaikylling i karry

Kylling i fad med karry og ananas

Bedøm denne opskrift 4.9/5
( 12 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 45 minutter Forberedelsestid: 20 minutter 20 minutter Næringsindhold: 450 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 ds. ananas i skiver (saften skal også anvendes)
  • 4-500 gr. champignoner
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bdt. forårsløg (porrer kan også anvendes)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 ds. kokosmælk
  • ½ ltr. madlavningsfløde
  • 2-3 spsk. mild karry
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning
  • Frisk persille eller koriander til pynt
  • Evt. lidt tørret chili

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Start med at flække kyllingebrysterne på langs på den smalle side, så hvert enkelt kyllingebryst bliver til to bryststykker af halv tykkelse.
  2. Kom kyllingestykkerne i en pose, og hæld et par spsk. karry ned i posen. Sørg for at fordele karryen godt på alle kødflader.
  3. Opvarm lidt olie på en pande, og brun hurtigt kyllingestykkerne på begge sider ved forholdsvis høj varme. Drys lidt salt og friskkværnet peber på kyllingestykkerne, og læg dem ned i et ildfast fad.
  4. Hæld saften fra ananasskiverne ned i en skål, og svits ananasskiverne på panden i fedtstoffet fra kødet i et par minutter. Krydr med lidt karry og læg dem ned i fadet ovenpå kyllingestykkerne.
  5. Hak løg og hvidløg fint og rens de øvrige grøntsager under koldt vand. Skær forårsløgene i tynde skiver, halver de rensede champignoner og skær peberfrugten ud i mundrette stykker.
  6. Steg champignonerne for sig indtil de er lysebrune, og vend dem ned i fadet.
  7. Hæld evt. lidt mere olie på panden, og steg nu løgene klare i et par minutter.
  8. Tilsæt herefter hakket hvidløg og peberfrugt og svits det hele af i yderligere et par minutter.
  9. Hæld det hele ned i fadet.
  10. Kog nu panden af med ananassaften, og tilsæt herefter kokosmælk og madlavningsfløde og lad blandingen koge op. Smag sovsen til med karry, salt og peber og evt. lidt tørret chili og jævn sovsen med lidt majsmel, hvis du synes konsistensen er for tynd. Et lille fif: Når du skal smage sovsen til med karry, kan du blande et par tsk. karry i et glas med et par tsk. kold vand, og på den måde nemt dosere mængden af karry i sovsen.
  11. Hæld forårsløgene i den færdige karrysovs, og lad dem simre med i yderligere et par minutter.
  12. Fordel den færdige karrysovs i fadet, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 180° grader varmluft i ca. 30  minutter.
  13. Drys lidt friskhakket persille eller koriander over fadet, og server retten.

Yderligere kommentarer

Som tilbehør til kylling i fad med karry og ananas kan du både servere ris, blomkålsris, dampet broccoli, banan i skiver, æbletern, peanuts og et lækkert madbrød som fx hvidløgsbrød.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
4 kommentarer
5
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

forrige indlæg
Beyra Reserva Tinto 2017
næste indlæg
Galante Sangiovese Appassimento 2017

4 kommentarer

Trine Frost 19. januar 2020 - 08:52

Wauw en lækker hawaiikylling 🤗🤗☺☺
Vi har ikke fået karry i mange år, da kæresten ikke er vild med det og plejer at “kamuflere” smagen med ketchup 🙊🙉🙈
Jeg elsker karry, så i går tænkte jeg, at nu var det tid til kylling i karry, for jeg savner det.
Det var en kæmpe succes og retten er en klar keeper og bliver en favorit i familien 🥰
Tusind tak 🤗🥰

Besvar
Thomas fra Barego'mad 19. januar 2020 - 10:47

Hej Trine,
Mange tak for dine rosende ord vedrørende kylling i karry – jeg kan godt forstå jeres begejstring, og her i huset er det også en af de faste favoritter, som vi jævnligt serverer med stor tilfredsstillelse. Kylling og karry kan noget magisk når de to forenes 😊

Hilsen
Thomas

Besvar
Conny 27. november 2020 - 07:46

Jeg lavede retten i går og det smagte herre godt.. mums

Besvar
Thomas fra Barego'mad 27. november 2020 - 09:25

Hej Conny,
Det er jeg rigtig glad for at høre 😊 Det er også en ret der er i høj kurs her i huset, og noget både store og små kan lide.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 4

    Spidskålssalat

    28. januar 2015
  • 5

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015
  • 6

    Broccolisalat med pesto, feta og avocado

    10. marts 2020

Seneste indlæg

  • Kanelgifler

    26. januar 2021
  • Flødekartofler

    25. januar 2021
  • Græske hakkebøffer i fad

    22. januar 2021
  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér