Kylling, karry og ananas komplimenterer hinanden rigtig godt i et måltid, og er et stensikkert hit for både store og små. Det er ikke en stærk ret, men dejlig aromatisk og velsmagende, og som samtidig rent visuelt giver smæk for skillingen med den flotte varme farve af karry.
Denne opskrift på kylling i fad med karry er:
- Utrolig nem og enkel at tilberede
- Forholdsvis billig i indkøb
- Kan med fordel tilberedes dagen i forvejen
- God at lave når du har forskellige “grøntsags-rester” liggende i køleskabet
- Et hit for både store og små og lige velegnet som hverdags- eller gæstemad
LÆS OGSÅ: Kylling i cremet peanutsauce med forårsløg
Blandt favoritterne i hjemmet
Denne opskrift på kylling i fad med karry og ananas er blevet tilføjet til listen over familiefavoritterne, og vi har allerede fået den to gange indenfor et par uger. Der sker noget magisk, når man kombinerer kylling, karry, ananas og kokosmælk sammen. Nogle rynker på næsen, når de hører at der skal ananasskiver i retten – det er så “mormor-agtigt”, og noget der hører 80’erne til sammen med den klassiske rejecocktail. Og tro mig – det smager altså rigtig godt i denne ret, men du kan sagtens undlade ananasskiverne, og så nøjes med saften, som virkelig tilfører sovsen noget godt uden den bliver for sød.
LÆS OGSÅ: Veganske kødboller i indisk karrysovs

Hawaiikylling eller kylling i fad med karry?
Kært barn har mange navne, og denne opskrift på kylling i fad med karry og ananas benævnes både hawaiikylling; kylling i fad med karry og ananas; kylling i karry i ovn; cremet kylling i karry og så videre og så videre … I bund og grund er udgangspunktet det samme – kylling i en eller anden form for karrysovs, forskellige grøntsager og så en tur i ovnen. Voila – kylling i fad med karry og ananas. Et velsmagende måltid som både egner sig til hverdag og som gæstemiddag, hvor du så kan servere lidt ekstra godt tilbehør til retten ligesom man gør ved den klassiske ristaffel.
LÆS OGSÅ: Ristaffel med kylling i karry
En god basisopskrift med mange muligheder
Opskriften på kylling i fad med karry er en god basisopskrift, som du kan variere i det uendelige hvad angår grøntsager og kødtype. Du kan fx erstatte kyllingen med en god svinekotelet eller kalkunschnitzler, som du selv kan skære ud af et kalkunbryst. Tilberedningstiden er nogenlunde den samme – brune kødet ved høj varme i nogle minutter, og så ind i ovnen i ca. 30 minutter.
Tilbehør til kylling i fad med karry:
- Peanuts eller cashewnødder
- Kokosmel
- Banan i skiver
- Tørrrede abrikoser
- Mango chutney
- Dampet broccoli
- Basmati- eller jasminris
- Lækkert madbrød
LÆS OGSÅ: Thaikylling i karry
4 kommentarer
Wauw en lækker hawaiikylling 🤗🤗☺☺
Vi har ikke fået karry i mange år, da kæresten ikke er vild med det og plejer at “kamuflere” smagen med ketchup 🙊🙉🙈
Jeg elsker karry, så i går tænkte jeg, at nu var det tid til kylling i karry, for jeg savner det.
Det var en kæmpe succes og retten er en klar keeper og bliver en favorit i familien 🥰
Tusind tak 🤗🥰
Hej Trine,
Mange tak for dine rosende ord vedrørende kylling i karry – jeg kan godt forstå jeres begejstring, og her i huset er det også en af de faste favoritter, som vi jævnligt serverer med stor tilfredsstillelse. Kylling og karry kan noget magisk når de to forenes 😊
Hilsen
Thomas
Jeg lavede retten i går og det smagte herre godt.. mums
Hej Conny,
Det er jeg rigtig glad for at høre 😊 Det er også en ret der er i høj kurs her i huset, og noget både store og små kan lide.
Hilsen
Thomas