Grillede asparges med rejer og spirer

af Baregomad.dk
Grillede asparges med rejer og spirer
0 kommentar
0

De lækre grønne danske asparges er en rigtig forårsbebuder og en yndet råvare hos mange kokke i foråret.

Sæsonen for grønne asparges er meget kort, så det er med at nyde denne skønne grøntsag, når de pibler op af jorden. Sæsonen for danske asparges løber fra maj til Sankt Hans. Du kan dog købe udenlandske asparges hele året rundt, hvis du fx vil fremtrylle denne lette forret i efteråret.

Vi har i år sådan fortrudt, at vi ikke fik plantet asparges i vores højbede, men det er med garanti med på næste års sortiment i køkkenhaven, da det er sådan en dejlig grøntsag, som har så mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Du kan bruge rå grønne asparges i fx salater, bulgur og couscous, hvor du snitter dem på skrå og vender dem i tilbehøret.

Du kan kortvarigt dampe dine asparges og servere dem med italiensk parmaskine og parmesanost.

Eller som i denne opskrift, hvor jeg har valgt at grille de grønne asparges i få minutter på en glohed grill.

Asparges er sunde og indeholder en del vand og næsten intet fedt, hvilket gør dem meget kaloriefattige. De indeholder bl.a. B- og C-vitamin og en del antioxidanter, så du kan roligt spise løs.

Grillede asparges med rejer og spirer

Grillede asparges med rejer og spirer

De lækre grønne danske asparges er en rigtig forårsbebuder og en yndet råvare hos mange kokke i foråret. Sæsonen for grønne asparges… Forretter Grillede asparges med rejer og spirer European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 1 bedømmelser )

Ingredienser

  • 2 bdt. grønne asparges
  • 1 dl. hjemmelavet chilimayonnaise
  • 1 økologisk citron
  • Ca. 400 gr. rejer i lage
  • 1 bk. blandede salatspirer
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

Bræk enderne af de grønne asparges og smid dem ud.

Pensl aspargeserne med olivenolie og krydr dem med salt og friskkværnet peber.

Grill aspargeserne på en glohed grill i få minutter. Aspargeserne skal stadigvæk have bid og være sprøde.

Skyl salatspirerne og anret tallerkenen med en lille håndfuld spirer.

Fordel lidt af chilimayonnaisen ud på tallerkenen og ovenpå de grønne spirer.

Læg 4-5 grillede asparges ovenpå spirerne som stave.

Hæld lagen fra rejerne og skyl dem kortvarigt i koldt vand og lad dem dryppe af.

Fordel rejerne ovenpå de grillede asparges.

Dryp lidt citron over rejerne og slut af med lidt mere chilimayonnaise.

Grillede asparges med rejer og spirer er nu klar til at blive serveret i skøn selskab med en syrerig frisk Chablis, Riesling eller Pinot Grigio.

Yderligere kommentarer

Grillede asparges med rejer og spirer kan serveres sammen med hjemmebagt durumbrød eller hvedetortillas, som også lige kortvarigt kan lunes på grillen. De grillede asparges er den perfekte lette forret til en skøn hovedret som italiensk tagliata med oksemørbrad.

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.