Carlo Pellegrino Parthenium Nero d’Avola/Shiraz 2017

af Thomas fra Baregomad.dk
Carlo Pellegrino Parthenium Nero d'Avola/Shiraz 2017

“Behagesyg letdrikkelig syditaliener”
90 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Sicilien
Pris: 59,75 kr. pr. stk.
Forhandler: Skjold Burne

Parthenium kommer fra den italienske vulkanø Sicilien, hvor druesorten Nero d’Avola stortrives, som er første styrmand ombord på denne letdrikkelige syditaliener. Nero d’Avola får følgeskab af lidt Shiraz, som er los under sejladsen og garant for at skuden holder sig i sejlrenden. Resultatet er en saftig og forholdsvis frugtintens rødvin med righoldige mængder kirsebærsauce, solmodne mørke bærfrugter og et krydret twist af bastognekiks og mørk chokolade. Det er en rødvin som bevæger sig lige på grænsen af en solvarm sødmefuld frugtkompot, men som alligevel formår at levere en givende og frugtig vinoplevelse i nogenlunde balance. Jeg savner lidt mere syre og noget mere kompleksitet, men hvad kan man forlange af en hverdagsvin til under treskroner. Det er en hverdagsvin til sofahygge på repeat, eller som ufortyndet voksensaftevand til lillemors frikadeller eller fredagspizzaen fra den lokale pizzapusher. Er du til syditalienske frugtbomber med god sødme og intens frugt, vil du helt sikkert føle dig godt underholdt af dette sicilianske bekendtskab, som for nogle blot vil vare en dag. For andre en kasse eller to.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner