Beyra Vinhos de Altitude Branco 2018

“Hold på hat og mundvand, når proppen ryger”
94 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Hvidvin
Land: Portugal, Beira Interior
Pris: 84,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Hvad sker der hvis man mixer to portugisiske grønne druesorter som Siria og Fonte Cal med hinanden? Du får Beyra Branco – en mundvandsdrivende lækker hvidvin, som forener det bedste fra Loire-dalen i Frankring med de oversøiske Sauvignon Blanc-vine fra New Zealand. Elegance og læskende sprødhed tilsat lidt eksotisk magi. Med Beyra Branco bag vintønderne beviser Rui Reboredo Madeira på smukkeste vis, at Portugal også kan lave rene sprøde hvidvine med fuld fokus på den friske frugt i ståltanken. Næsen er storfrugtig, og sender markante bølger af citrusfrugter, stikkelbær, nyslået græs og fersken op af glasset. Smagen er frisk og sprød med en intens imødekommende frugt, som støttes af en knivskarp mineralsk syre, som sørger for saftighed og balance ud i en mundvandsdrivende finale, som animerer til endnu en mundfuld. Beyra Branco 2018 er virkelig en positiv overraskelse, da man ikke lige forventer en så elegant og sprød hvidvinsstil fra landet som nok er mest kendt for sine portvine. I disse år maner Portugal disse fordomme til jorden, og er nok det vinland i Europa, som rykker sig mest for tiden med den ene store value-for-money vinoplevelse efter den anden. Jeg er solgt.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner